LANDMANN Wędzarka prostokątna Inox
Nr katalogowy:
11090
Stan produktu:
nowy
Więcej od LANDMANN
- Połączenie maksymalnej funkcjonalności z niezwykle atrakcyjnym wyglądem
- Wykonanie z polerowanej stali szlachetnej
- Chromowane ruszty
- Misa tłuszczowa
- Duże palenisko
- Wskaźnik temperatury w drzwiczkach
- 2 praktyczne uchwyty do przenoszenia
- Umożliwia wędzenie:
- na zimno
- na ciepło
- na gorąco
Wysokość | 101,5 cm | |||
Szerokość | 55,5 cm | |||
Głębokość | 55,5 mm | |||
Wymiary ruszta | 3 x 36 x 36 cm | |||
Wymiary paleniska | 35 x 35 mm | |||
Masa | 29,5 kg |
Proces wędzenia
- Potrawę położyć na zewnątrz w niskiej temperaturze otoczenia, aby wyschła. W żadnym wypadku nie należy produktu przeznaczonego do wędzenia zawieszać na słońcu.
- Rozłożyć równomiernie mączkę wędzarniczą w przewidzianej do tego misce (F).
- Położyć lub zawiesić produkt przeznaczony do wędzenia w piecyku - wędzarce, tak aby w jak najmniejszym stopniu miał on kontakt z rusztem i ścianami. Dzięki temu potrawa nie będzie przylegała do ścian i uwędzoną będzie łatwiej wyciągnąć z wędzarki.
- Rozpalić wióry drzewne lub mączkę wędzarniczą za pomocą bezwonnej podpałki.
- Podpałka powinna być całkowicie wypalona, zanim zawieszony będzie produkt przeznaczony do wędzenia.
- Po uwędzeniu ochłodzić nieco potrawę, aby podczas wyciągania się nie rozpadła.
Czym i jak można wędzić?
Opalanie: mączka wędzarnicza, różnego rodzaju drewniane wióry do wędzenia (np. buk, olcha)
Rodzaje wędzenia:
- Wędzenie gorące od 50 °C do 90°C
- Wędzenie dymem ciepłym od 25 °C do 50 °C
- Wędzenie zimne do 25°C
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.